fredag 1 april 2016

Det där med mat....

Det här med mat är något av det svåraste som finns tycker jag. Inte att laga mat för det tycker jag är roligt. Inte att äta mat för jag gillar att äta mat, speciellt god mat och god mat är inte alltid det som är bra mat för mig. Det svåra är att äta "rätt" mat, mat som är bra för mig och att äta lagom mycket mat.

Jag tycker helt enkelt för mycket om mat, så är det och det tillsammans med min komplicerade relation till min kropp har gjort att jag gett mig själv en ätstörning.

För att min kropp skall vilja gå ner i vikt måste jag hålla en väldigt strikt kosthållning och det klarar jag inte av, jag tycker för mycket om mat för det. Jag älskar pasta, pannkakor och bröd. Att försöka ersätta dessa med varianter från diverse alternativa livsstilar/ dieter är inte samma sak.

Det är som att ersätta godis med frukt och bär- det är i.n.t.e samma sak.

Så efter att jag de senaste åren provat de flesta dieter/ livsstilar som tex paleo, LCHF och glutenfritt så resulterar de bara i att de triggar mitt hetsätande ännu mer. För det är inte så att jag "trillar dit" eller gör ett "snedsteg" utan jag faller handlöst utför ett stup. Jag är en allt eller inget person.

Så nu har jag bestämt mig för att köra på "inget" i minst två veckor, målet är fyra med soppor. Jag har aldrig mått så bra som jag gjorde under de 3 månaderna jag åt/ drack soppor under min tid i Xtravaganza. Jag vet att klarar jag bara de första 3-4 dagarna som är som jobbigast så klarar jag resten också. Nu är det dag fyra och jag är kanske inte mitt mest sociala jag eftersom jag undviker gemensamma frukostar, luncher och fikor men jag mår bra!

1 kommentar:

  1. Jag förstår precis vad du menar. Varmt lycka till med sopporna. Och du, säg inte "minst" två veckor. Kör fyra. Det kommer inte bli några problem! Go!!!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!