tisdag 13 maj 2014

Skön känsla

Efter påsk valde jag som sagt att köra två veckor på soppor. Det gick väldigt bra även om jag upplevde det som det tog lång tid att komma in i ketos, dvs när dimman i huvudet släpper och segheten övergår till pigghet infinner sig men väl där så gick det väldigt bra och det där hemska sötsuget försvann nästan med en gång.

Nu valde jag att inte vara lika strikt denna gången som jag var när jag gick på Xtravaganza utan drack både färdiga RTD och åt ibland mat, dock enbart rent kött och kanske lite fett, utan att det faktiskt påverkade ketosen. Det gjorde det hela enklare också och två veckor är faktiskt inte speciellt lång tid egentligen. Funderade på att fortsätta ett tag till men bestämde mig för att hålla mig till planen.

Tappade 5,2 kg på dessa två veckorna och står kvar på den vikten fortfarande. Nu äter jag mat- i mängder känns det som men har tagit bort socker, vetemjöl och pasta/ris/potatis för att se hur kroppen reagerar på det. Äter inte överdrivet extra fett men däremot äter jag inga light-produkter utan väljer de fullfeta varianterna och märker tydligt att jag blir mättare på mindre. Tidigare åt jag en stor skål med yoghurt och branflakes men kände aldrig att jag blev supermätt eller höll mig speciellt länge på det. Nu äter jag en liten skål med keso blandat med turkisk/grekisk yoghurt och diverse nötter och det står jag mig på fram till lunch.

Det är en väldigt skön känsla för jag har sällan några dippar eller blir svullen i magen/ får magknip när jag ätit och det bästa av allt är att det där hemska sötsuget håller sig borta! Svärmor hade 65-årskalas i söndags och jag letade fram några överblivna jordgubbar och tog lite vispad grädde till istället även fast att jag vet att den ena tårtan som hon gjort är gudomligt god men det var liksom inte ens svårt att avstå.

Igår när jag bakade hela kvällen så fanns inte ens tanken att stoppa slickepotten i munnen, provsmaka eller stoppa den där lilla änden på bulldegen i munnen. Det är en skön känsla!

1 kommentar:

  1. Bra där, vad duktig du är! Svårt att stå emot ibland men hejja dig! Kram

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar!