måndag 13 januari 2014

Myshelg med katastrofavslut

Alltså det här med moderna nya bilar där det uppenbarligen inte räcker med att vara ingenjör för att förstå hur man ska göra för att fylla på olja... Me don't like.

Bilen säger att den vill ha olja, instruktionsboken säger hur mycket man ska fylla på (bara det att man måste läsa instruktionsboken för att veta är för mig inte ett kvalitetssäkrat system), jag fyller på olja och efter ett par mil så börjar en lampa lysa där det står att ervice erfodras på motorsystemet. Panik för motorer är samma sak som STORA kostnader. Återigen konsultation av instruktionsboken som säger att service erfodras, no shit sherlock. Vidare undersökning och bläddrande i instruktionsboken lyckas vi få fram att bilen tycker den fick för mycket olja. Glöm det där med oljesticka, här är det digitalt serru. Efter att knappt ha bågat köra bilen så säger serviceteknikern att det är ingen fara men jag måste boka en tid för att släcka lampan.

Ok, jag är inte på något sätt teknikfientlig, kanske aningens teknikoförstående mellan varven men jag vill kunna byta lampa och fylla på olja själva och byta däck och tvätta bilen utan att behöva boka servide för det.

Vi har ju även en liten skruttibang-bang som vägrade låsa upp sig igår så helgen hade kunnat sluta bättre även om det nu inte var så illa med min bil som jag föreställde mig. Så katastrofavslut var kanske att ta i men ett tag så kändes det lite så.

Helgen har i övrig inneburit ett o annat avsnitt av Suits, förhandsvisning av Bamse och Tjuvstaden på bio med barnen, middag på stan med fd kollega samt massa slappande, en planerad och en icke-planerad vilodag så på det stora hela rätt ok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar!